font

Lister ernæring

Lister ernæring skal sikre implementering av en god ernæringsomsorg i tråd med anbefalinger og forskrifter i helse- og omsorgstjenestene. Prosjektet er avslutta. Prosjektkoordinator var Elizabeth Andersen.

Ikke midler til Lister ernæring

Vi fikk dessverre ikke midler til vår søknad Lister Ernæring fra Helsedirektoratet. Elizabeth Andersen kan kontaktes på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Evaluering og tidslinjer

Prosjektet Lister LMS startet januar 2011 og avsluttes foreløpig juni 2012.
Prosjektet har bestått av Lister ernæring og Lister mestringsteam. Vi har prøvd å gi en oversikt og evaluering av hva som er gjennomført i de seks Lister kommunene samlet og individuelt.
Alle kommuner har fått samme tilbud og de har brukt tilbud etter behov og ønske.
Prosjektet videreføres høsten 2012 med fokus på diabetes og kols.

pdfEvaluering og tidslinjer Lister LMS

Lister ernæringsperm: Type 2 diabetes

nyperLister ernæringsperm får tilført en ny del der tema er Type 2 diabetes.
I del 7 finner dere en innføring i kostprinsipper, behandlingsmål og konkrete eksempler på hvordan man kan legge til rette for en god ernæingsomsorg for brukere og pasienter med type 2 diabetes.

Les mer

Tema juni: kosthåndboka

ernæringKosthåndboka er lansert og kan lastes ned: Kosthåndboka!
Arbeidet med å revidere og oppdatere Retningslinjer for kosthold i institusjoner startet i 2009, og etter en omfattende høringsrunde er den nå ferdig.

Les mer …

Tema mai: sammensetning av måltider

Det er ikke det samme hva vi spiser. Et måltid som er satt sammen av matvarer fra ulike næringsmiddelgrupper vil gi bedre helse. De ulike næringsstoffer utnytter hverandre, feks kalsium og D vitamin, jern og C vitamin.
Plansjer for brødmåltider, middagsmåltider og mellommmåltider viser hvordan hvert enkelt måltid kan bli enda bedre

Les mer …

Tema april: væske

P62201091I april setter vi fokus på væskemangel, som i mildere grad kan føre til ubehag, nedsatt appetitt, trøtthet, kvalme, økt puls og økt temperatur.
I alvorligere tilfeller av uttørking er symptomene svimmelhet og hodepine.
Alvorlig dehydrering er livstruende.
Eldre er mer utsatt for dehydrering enn yngre.

Les mer

God ernæringsomsorg i å lage vårruller

Australia Gunhild 307På Bergsaker i Lyngdal ble teori til praksis. Personalet tok utgangspunkt i seg selv og dermed ble kroppsmasse index, kartlegging av ernæringsstatus og valg av matvarer relevante i forhold til egne utfordringer. Disse erfaringer blir kompetanse som kan brukes i det daglige ernæringsarbeid sier kostkontakt og enhetsleder Anne Karen Haaland.

Les mer
  • 1
  • 2