font

Helsenettverk

Prosjekter:

ALTAS 
M4ALMO - Fremtidens alarmmottak
Gode overganger
På tvers
Trygghetspakken
Lenger i eget liv
United4Health
  TELMA - Telemedisin Agder
Connect
 Kronikergrupper i Frisklivssentralen

Interkommunalt samarbeid om helse og velferd

Fyrtårn (satsingsområder):

Mer om Helsenettverk Lister og les sakspapirer og referat fra møter. 

Kontakt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
Telefon: 959 08 916

God ernæringsomsorg i å lage vårruller

Australia Gunhild 307På Bergsaker i Lyngdal ble teori til praksis. Personalet tok utgangspunkt i seg selv og dermed ble kroppsmasse index, kartlegging av ernæringsstatus og valg av matvarer relevante i forhold til egne utfordringer. Disse erfaringer blir kompetanse som kan brukes i det daglige ernæringsarbeid sier kostkontakt og enhetsleder Anne Karen Haaland.

Les mer

Spesielle dietter og kostformer

Tjørsvågheimen 007Lister ernæringsperm utvides med skjema for ulike dietter og kostformer som kan brukes i utarbeidelse av kostplaner.

Det aktuelle skjema bør gjennomgås sammen med brukeren. I fellesskap kan man finne frem til de mat- og drikkevarer brukeren/pasienten har lov å innta - og som brukeren/pasienten også liker.

Les mer

Lister ernæringsperm

Lister ernæringsperm er et verktøy som kan brukes i ernæringsarbeidet for å sikre en god ernæringsomsorg i tråd med offentlige forskrifter.

Lister ernæringsperm gir en innføring i bakgrunnen for ernæringsomsorg, vekttøy til bruk i ernæringsarbeidet, innføring i generell kost og ernæringslære, kostprinsipper for eldre, funksjonshemmede og noen dietter og kostformer.
Lister ernæringsperm ligger tilgjengelig, velg Les mer

Les mer

Hva skal vi ha til middag?

konfirmasjon Gunhild 001"Kokebok for alle" ble delt ut på seminar for kostkontakter. Den er enkel, variert og med gode oppskrifter til hverdag og fest.

I hjemmebaserte tjenester kan det av og til være vanskelig å finne på menyer.
Du finner to 5-ukers menyplaner hvis du velger Les mer...

 

Les mer

Et felles løft for god ernæringsomsorg i Lister

Tjørsvågheimen 027Seminaret på Utsikten for kostkontakter og ressurspersoner i ernæring samlet 85 deltakere og 8 foredragsholdere fra kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Ernæringsarbeidet i Lister er et eksempel på samarbeid og kompetansedeling i Samhandlingsreformens ånd. Målet er å sikre en god ernæringsomsorg for brukere og pasienter i Lister.

Les mer

Smothies til alle på fagdag i ernæring!

Smothie rosaPå fagdagen i ernæring fikk alle de 148 deltakere smake på smothies fra Tjørsvågheimen. Der får de eldre deilige smothies hver dag med frukt, tranebærsaft, yoghurt, juice, rapsolje... "Ja man kan ha nesten alt opp i en smothies og på den måten kan man forebygge underernæring og øke motstandskraft, helse og trivsel hos beboere" fortalte sykepleieleder Gerd Solveig Lilledrange.

Les mer

Nye brosjyrer om "Diabetesfoten" fra Helsedirektoratet

fot helsedirektoratetFotproblemer som følge av diabetes er en viktig årsak til sykelighet. Dette får ofte ikke den oppmerksomheten det fortjener. Diabetes gir opptil 34 ganger økt risiko for amputasjoner, og hvert år foretas det over 400 amputasjoner på grunn av diabetes i Norge.

Les mer …