font

Nordisk forprosjekt: Connect

Connectconnect 1 samler beste praksis i Norden på velferdsteknologi. Fyrtårnet for velferdsteknologi og telemedisin er med fra Norge sammen med Lindås prosjektet og KS.

Hele norden var samlet til forprosjekt møte i København onsdag 22 september 2014. Bakgrunnen for prosjektet er at det i norden finnes mange innovative prosjekter for velferdsteknologi som ikke har levert slutt resultat. I tillegg har mange av disse vært gjennomført som prosjekter uten overføring til drift. Dette har ført til "prosjekt trøtthet", manglende utvikling og få resultater på dette området. 

Les litteratur om velferdsteknologi

Connect ønsker å samle erfaringer og lage en komplett verktøy kasse, utstyrt med beste praksis for alle nødvendige steg i prosessen for å få velferdsteknologi som ordinær del av helse- og omsorgstjenesten. To kommuner fra alle de nordiske landene skal sammen dele, evaluere og etablere felles nordiske struktur. 

connect 2Første samling:
I det første møte ble bakgrunn, organisering og forventninger til prosjektet gjennomgått for å få en felles forståelse. I tillegg ble stegene i prosessen for å få velferdsteknologien etablert diskutert i fellesskap. Hvert av trinnene skal utdypes med verktøy, modeller og retningslinjer. Innledningsvis skal alle land samle inn erfaringer om disse stegene. Forslagene til steg var: Visjon, Strategi, Kommunikasjon, Utredning, Markedsundersøkelse, Evaluering, Anskaffelse, Implementering og Effektmålinger over tid.

Se filmer om velferdsteknologi

Organisering i Norge
Fyrtårnet i Lister og Lindås skal jobbe lokalt, sammen på tvers og trekke inn det nasjonale programmet for velferdsteknologi, #SAMVEIS, for få en felles prosess i Norge og Norden. KS trekkes inn etter behov.

Les om kartleggingsverktøy

Hovedprosjektet vil starte opp i januar 2015 og ha en varighet på inntill 2 år. Kontaktperson i Lister vedrørende Connect er Ronny Bjørnevåg: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..  Nordens velferdssenter er prosjekteier, og prosjektleder er Dennis Søndergård (avbildet): Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Les mer om: