font

Nordisk konferanse i velferdsteknologi

2015 06 16 nordisk konferanse i TromsøNordisk konferanse i velferdsteknologi gikk av stabelen 16 og 17 juni 2015 i Tromsø.

Innføring av velferdsteknologi gir nye muligheter. Nye valg gir nye utfordringer. Konferansen i Trømsø viste noen av de beste resultatene fra kommuner i de nordiske landene. Næringslivet demonstrerte hva de kan bidra med og kommuner fikk kunnskap om hvordan nordisk samarbeid kan utløse nye prosjektmidler.

Dag 1:
Dennis Søndergård
presenterte velferdsteknologi i det Nordriske perspektivet med fokus fra Nordisk velferdssenter og hva prosjektet CONNCT jobber med og mot.

Arvid Løken presenterte Nordic innovation sin satsning på helseinnovasjon i Norden, mulighetene ved å skape et Nordisk marked for velferdsteknologi, Nordiske "Test-beds" og den Nordiske konkuransen for å skape nye løsninger på de Nordiske innbyggerenes behov: Nordic Pize Challange competition.

Anne Romsaas presenterte Oslo kommune sin intensjon, mål og gevinster med å være med i den Nordiske konkurransen.

Anni Skogman og Ingebjørg Riise presenterte Tromsø kommune sin satsning på velferdsteknologi, sin nasjonale pilot, jobbing med organisasjonsutvikling og teknisk grunnmur.

Jane Jegind presenterer Odense kommunes jobbing med egen kultur for å bruke velferdsteknologi.

Áslaug María Friðriksdóttir, Borgarfulltrúi Sjálfstæðisflokksins, presenterte Reykjavik sine utfordringer og ønsker om å komme i gang med å tilby velferdsteknologi til sine innbyggere.

Ronny Bjørnevåg presenterte Innføring av velferdsteknologi – gevinster med samarbeid mellom kommunene. Les om holdningskapende arbeid. Les om eLæringsprogrammet om velferdsteknologi.

pdfSe presentasjon her.

Gro og Kari presenterte Lindås prosjektet: erfaringer med omsorgsteknologi i ordinær drift.

Elna Hanson presenterte Gøteborg sin statsning på velferdsteknologi og hvordan de tenker innbyggerne skal bli Trygg og frie med velferdsteknologitjenester

Mads Rundkvist presenterte Västerås sin tilnærming for å få velferdsteknologi fra prosjekt till varig virksomhet.

Produktpresentasjoner fra:

 • Care tech
 • KMD
 • LYSE smartly
 • TIETO

2015 06 16 Lindås

DAG 2:

Morten Hoff fra Odense presenterte mulighetene for gevinster med bruk av velferdsteknologi. Morten sier at det finnes ingen fremtid innen helse og omsorg uten velferdsteknologi, men det krever en tett kontakt med helsefag.

Ivan Kjær Lauridsen presenterte Aarhus sin tilnæring til bruk av velferdsteknologi. De har fokus på at teknologien skal skape frihet for innbyggeren og skape gevinster. De har blant annet utviklet noen Innovasjonsprinsipper:

 1. fokuser på innbyggerne 
 2. ideer kan komme fra alle steder 
 3. tenk stort, start smått 
 4. det er aldri feil å feile – lær av feil
 5. make it matter – vær på en plattform som alle kan være på

Veiledning til valg av velferdsteknologi i omsorgsbolig

Lea Stenberg, presenterte KÄKÄTE-projektet. De har undersøkt hva, hvordan eldre bruker av teknologi og hva de ønsker seg/trenger for å mestre hverdagen.

Merja Tepponen, presenterte South Karelia sine perspektiver på velferdsteknologi og sømløse overganger mellom innbygger - kommune - sykehus. De kobler inn sosialt arbeid i ehelse oppfølgingen.

Thorhildur G Egilsdottir presenterte Velferdsetaten i Reykjavik Kommune. Island er "todelt": nordisk på en side og amerikansk på den andre siden. Ønsker å være med på utviklingen.

Produktpresentasjoner fra:

 • Microsoft Norge
 • Focus Cura Norden
 • Samsung Nordics
 • IBM’s Healthcare Industry

 

pdfVårt referat fra konferansen

 

Emneord: konferanse, velferdsteknologi