font

Ordfører duell

2015 08 28 elæringI forbindelse med bruk av eLæringsprogrammet "FørsteSKRITT på veien" ble ordførerne i Lister utfordret til en politisk-velferdsteknologi-duell.

Kvinesdal rådhus ble gjort om til en velferdsteknologisk arena. Våre dyktige ordførere tok plass bak hver sin datamaskin og gjennomførte eLæringen, mens media og Listers pårørende og brukerutvalg fulgte spent med. eLæringsprogrammet er utviklet av Listers fyrtårn for velferdsteknologi og telemedisin til politikere, ledere, helsepersonell og innbyggere i alle landets kommuner. Programmet er en introduksjon til velferdsteknologi og ligger tilgjengelig gratisKS-Læring.

2015 08 28 for eller imotDa alle ordførerene hadde gjennomført opplæringen måtte de "opp i muntlig eksamen", og svare på faglige og politiske spørsmål knyttet til bruk av velferdsteknologi som en ordinær del av de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Eksamen ble gjennomført som en duell hvor den raskeste fikk svare på hvert spørsmål og de riktige svarene gav poeng. 

Alle ordførerene var for bruk av velferdsteknologi i sine kommuner, også som erstatning for tradisjonelle helse- og omsorgstjenester. Det sistnevnte burde, i følge de folkevalgte, være på bakgrunn av innbyggernes reelle behov og ønsker.

Noen utdrag av svarene som ble gitt:

2015 08 28 alle sier ja

"Velferdsteknologi er teknologi som gjør hverdagen bedre for innbyggerne" - Ordfører i Sirdal Jonny Liland (Ap).

"Noe av det viktigste vi skal ta i bruk nå (er velferdsteknologi -red.anm)... et vesentlig tiltak i forhold til eldrebølgen" - Ordfører i Lyngdal Jan Kristensen (H). 

"Hvis man tar i bruk teknologien får man frigjort hender som kan gjøre flere eller andre oppgaver" -  varaordfører i Hægebostad Tor Arne Bakken (Tverrpolitisk liste).

"De som får teknologien kan være lengre hjemme og mestre sitt eget liv" - Ordfører i Flekkefjord Jan Sigbjørnsen (H)

"Når man ser de gode eksemplene er det absolutt viktig med velferdsteknologi" - Ordfører i Kvinesdal Svein Arne Jerstad (Ap).

Ordførerne gjorde også redefor ulik teknologi og hvordan de fungerer. Alle ville at elæringsprogrammet skulle brukes av flere, og at det passer for alle grupper. Ordførerne sa at alle politikere burde ta kurset og om mulig at det skulle være en del av politiker opplæringen til høsten.

2015 08 28 diplom og medaljerAlle ordførerne bestod kurset og fikk overlevert medaljer og diplom. Vinneren av duellen ble ordføreren fra Flekkefjord Jan Sigbjørnsen, ett poeng fremfor sine kollegaer.

Se opptak fra hele duellen her.

Les de andre oppslag her: