font

Lister nyskaping

ListerNyskapingLogo2014-staaende 
 

Listerfondet

 Siva logo

Lister nyskaping AS er et regionalt næringsselskap for vekst og utvikling i Lister. Selskapet driver næringshagen Lygna i Lyngdal.

Gjennom vårt målbedrifts-program samarbeider vi tett med virksomheter som viser særlig vilje og evne til vekst.

Sjekk også ut vårt kurstilbud


Noen prosjekt og initiativ
 

Kontakt Lister nyskaping

Vårmøte 2017 Lister næringsforum

Hidra sund sommerSKAP folkehøyskole, sertifisering av stålkonstruksjoner og Norwegian Travel Workshop er tema for tre spennende innlegg på Lister næringsforum sitt vårmøte. Medlemmer og inviterte gjester møtes på Hotel Maritim i Flekkefjord onsdag 21. juni. Les mer for program.

Les mer …

Informasjonsmøte om MIL og Future Robotics

RobotiseringLister Nyskaping AS invitere bedrifter i Lister til informasjonsmøte om Mechatronics Innovation Lab ved UiA (MIL) som starter opp til våren, og Future Robotics som er finansiert for 2 nye år. MIL ønsker å ha kontakt med bedrifter fra vår del av regionen for samarbeid om innovasjon og utvikling i næringslivet.

Les mer …

Hurra for den helt vanlige bedriften!

thumb FrisoerNorge er i omstilling. «Hva skal vi leve av etter olja?» er det store spørsmålet. I media blir vi presentert for de nye og potensielt banebrytende forretningsideene. En revolusjonerende app som ingen tidligere visste vi hadde bruk for. Innovasjoner med internasjonalt potensiale innen nanoteknologi, mechatronic, cleantech og begreper de fleste av oss sliter med å stave riktig. Framtidas jobber er enda ikke oppfunnet.

Les mer …

Den store virkemiddeldagen 2017

imagesJ76UYX0A

Lister Nyskaping ønsker å bidra til at bedriftene i vår region er oppdatert på hva virkemiddelapparatet er og hva de kan bidra med av økonomisk støtte og nettverk. Nye muligheter og satsningsområder kommer stadig til, og det er ikke alltid like lett å orientere seg.

Vi samler flere av aktørene og inviterer til "Den store virkemiddeldagen" 9. mars 2017. Arrangementet er gratis!

Les mer …

Kurset "Go Global"

FlyHold av tirsdag 20 juni! Har du produkter og løsninger som har et potensial i nye, internasjonale markeder? Hva kan du gjøre for å redusere risiko når du går internasjonalt?Innovasjon Norge ved Ellen Saltermark kommer til Flekkefjord for å informere bedrifter i Lister som lurer på å satse internasjonalt.

Les mer …

Kurset "Fra idè til marked"

Innovasjon Norge logoHold av tirsdag 20. juni!
Innovasjon Norge ved Frode Braadland kommer til Flekkefjord. Kurset er for gründere i tidlig fase som vurderer å søke Innovasjon Norge om tilskudd til markedsavklaring. 

Les mer …

Støtte til marin satsing

thumb ROVogDYKK10aug2016I Lister bidrar marine næringer betydelig med verdiskaping og sysselsetting. I front finner vi virksomheter som Marine Harvest, Norsk oppdrettsservice og Stolt Seafarm. – Disse næringene vil bare bli viktigere i framtida, sier Christiane Skage, daglig leder i Lister nyskaping AS. – Og det er derfor gledelig at Sørlandets kompetansefond har bevilget midler til å styrke denne utviklinga videre.

Les mer her

Lister Nyskaping og Næringshageprogrammet

SIVA, som er nasjonal operatør for Kommunal og regionaldepartementets Næringshageprogram, meddelte 7. juli 2016 at Lister Nyskaping fra og med 2017 ikke vil få tildeling fra Næringshageprogrammet. Bakgrunnen for denne beslutningen er at SIVA vurderer at resultatene som Lister Nyskaping leverer i programmet er for svake. Samtidig gis det anerkjennelse for at selskapet er i en positiv utvikling.

Ledelsen i Lister Nyskaping AS mener at SIVAs vurdering er gjort på feil grunnlag. Det arbeides derfor med å kvalitetssikre dette kunnskapsgrunnlaget i dialog med SIVA. –Vårt mål er å kommet til enighet med vår største eier SIVA om et videre samarbeid i Næringshageprogrammet, sier daglig leder Christiane Skage.

Les mer …