font

Inviterer til mekatronikk-mekka

Bernt Inge Oehrn-juni2017«Stop talking, start doing» er målet for Mechatronics Innovation Lab (MIL). Det slo labens daglige leder Bernt Inge Øhrn fast, da han 7. juni 2017 hadde en presentasjon for næringslivet i Lister. Sammen med prosjektleder Morten Bak og Søren Kragholm var han ute etter å knytte gode kontakter og finne ut av hvordan virksomheter i vår region er interessert i bruke den infrastrukturen og ressursene som nå bygges opp hos UiA i Grimstad.

Øhrn ga innblikk i deler av det fantastiske utstyret hos MIL og hvordan ulike teknologileverandører nå konkurrerer om å få plassere sine nyeste produkter hos dem.

Etter å ha gjennomført en del grunnleggende investeringer skal MIL nå bruke 60 mill NOK i andre runde for innkjøp av utstyr. På møtet i Flekkefjord inviterte Øhrn virksomheter i Lister til å komme med innspill til hva slags utstyr og hvilke særlige krav de stiller til dette. Flere konkrete ønsker og behov kom opp under møtet. Lister nyskaping vil framover bidra til en god dialog mellom MIL og næringslivet, både når det gjelder utstyr og ikke minst FoU-prosjekter som virksomheter i Lister kan kjøre ved hjelp av MIL.

Kontaktperson hos Lister nyskaping er daglig leder Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (mobil: 958 26 406)

Les mer om MIL her

Søren Kragholm orienterte om prosjektet Future Robotics hvor blant annet bedriftene i Lister Alliance deltar. Når MIL offisielt åpnes i august 2017 vil Future Robotics få en viktig rolle i "å gjøre MIL bedre" og sikre at aktiviteter i laben har stor relevans for næringslivet på Sørlandet.

Her er filmsnutten med Innovation man... We're all fired up!