font

Historisk avtale

Skage reichert webNår Lister Nyskaping sammen med seks næringsforeninger, NHO og Universitetet i Agder 20. juni 2017 signerte en avtale om samarbeid, er dette historisk for regionen. UiA er en av de viktigste drivkreftene for utviklingen av landsdelen. UiA og næringsforeningene/NHO vil videreutvikle samarbeidet med basis i partenes overordnede strategier.

Fellesloft web

Partene som i avtaleform forplikter seg til å samarbeide er Universitetet i Agder (UiA), Lister Nyskaping, Næringsforeningene i Kristiansandsregionen, Grimstad Næringsforening, Arendal Næringsforening, Lillesand Vekst, Lindesnesregionen næringshage, Setesdal Regionråd og NHO Agder.

Vår visjon
Agder skal være den ledende næringsregionen i Norge, med tett samarbeid mellom UiA og næringslivet i landsdelen.
Vi har satt følgende mål for satsingen – gjeldende kommende toårs periode:

  • Næringsforeningene/NHO vil, i samarbeid med UiA, arbeide for at næringslivet tilbyr praksisplasser for aktuelle studier ved UiA, slik at studentene får relevant næringslivserfaring.
  • Næringsforeningene/NHO og UiA vil videreutvikle Kompetansetorget og styrke samarbeidet om bachelor- og masteroppgaver. Næringsforeningene/NHO vil også bidra til at Kompetansetorget i større grad blir brukt for utlysning av relevante jobber for studenter og nyutdannede.
  • Næringsforeningene/NHO og UiA vil samarbeide om innovasjon, blant annet gjennom UiA Nyskaping. Et sentralt tiltak er systematisk mentorskap fra næringslivet.
  • Partene skal samarbeide om utvikling av universitetsbyene gjennom aktiv deltakelse i prosessene.
  • Partene skal bidra til etablering av relevante prosjekter der næringslivet og UiA sammen er involvert.
  • Næringsforeningene/NHO og UiA skal samarbeide om etter- og videreutdanning tilpasset næringslivets behov.
  • Representanter fra næringslivet bør involveres i utvikling av relevante studier
  • Partene skal synliggjøre felles prosjekter og aktiviteter.

For nærmere informasjon:
UiA ved Seunn Smith-Tønnessen, tlf: 918 73 531, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og Frank Reichert, tlf: 917 30 561, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Lister Nyskaping ved Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf. 95826406