font

  • Hjem
  • Nyskaping
  • Kvalifiserte entreprenører for 420 kV-ledning i Lister

Vi bygger nett!

Christiane Skage Bilde6Når Statnett nå setter i gang sine store bygge-prosjekter i Lister, åpner det seg interessante muligheter for lokalt næringsliv. – Vi vil legge til rette for at de positive ringvirkningene for bedrifter i Lister blir så store som mulig, sier Christiane Skage, daglig leder i næringsselskapet Lister Nyskaping AS. Sammen med Statnett og kommunenes næringsapparat ser hun fram til å møte lokalt næringsliv på «leverandørdag» på Utsikten.

Arbeidet som skal gjennomføres i vår region er knyttet til to store prosjekt. Det er NordLink, som er den nye mellomlandforbindelse til Tyskland, og prosjektet kalt Vestre korridor, som handler om oppgradering av sentralnettet.

Les mer om Leverandørdag på Utsikten

Lokalt næringsliv på banen
Statnett har delt opp arbeidet i flere hovedkontrakter. På leverandørdagen kommer representanter fra selskap som nå har inngått avtaler om å løse slike hovedoppdrag. De vil fortelle om sine planer og behov for underleveranser. Det kan være alt fra for eksempel betongarbeider, grunnarbeider, landskapsarbeider, elektrikertjenester, ventilasjon, vakthold, catering, overnatting, snømåking og tøyvask til arkitekttjenester, grafisk design, miljøovervåking, transport, osv.

– Det er behov for et svært bredt spekter av varer og tjenester, mange som langt på vei finnes i vårt lokale næringsliv, sier Skage. – Nå gjelder det at vi er på plass, at vi oppfatter behovene og at vi i størst mulig grad greier å
matche dem med lokale leverandører.

Selskap med hovedkontrakt
Nord Link vindkraft vannmagasin StatnettPå arrangementet den 16. juni på Utsikten vil følgende selskap presentere sine deloppdrag og behov:

  • ABB, skal levere convertere og bygg for Ertsmyra likeretteranlegg
  • Dalekovod, et kroatisk selskap som har hatt flere hovedkontrakter for Statnett i Norge tidligere. De skal bygge kraftledninger mellom Kvinesdal, Tonstad og Flekkefjord (Vollesfjord).
  • Nexans, vil levere muffestasjon i Vollesfjord og store deler av NordLink-kabelen.
  • Siemens/Reinertsen, vil bygge stasjonene i Kvinesdal, på Ertsmyra og i Sauda og Saurdal.

Lister Nyskaping AS er også glad for at Kruse Smith vil delta og dele sine erfaringer som underleverandør til ABB ved realiseringen av Skagerak4, en av kablene som går mellom Kristiansand og Danmark.

Solid og skånsom gjennomføring
Helse, miljø og sikkerhet (HMS) er sentralt i alle Statnetts prosjekter. Selskapet setter svært strenge krav til sine hovedleverandører. Og det er svært viktig at disse kravene blir etterlevd også hos underleverandører som bidrar med mindre del-oppdrag til NordLink og Vestre korridor. – HMS er alltid viktig, uansett hvilke oppgaver og prosjekt vi holder på med i Statnett, sier Frode Rudolfsen, selskapets lokale kontaktperson. – Det er derfor viktig for oss å ta dette opp som tema når vi møter så mange av våre hovedentreprenører og potensielle underleverandører. På leverandørdagen vil derfor Øystein Fure, en av våre HMS-eksperter, gi en nyttig orientering.

Lokalt næringsliv og kompetanse er velkommen til å delta på Utsikten tirsdag 16. juni. Påmelding er obligatorisk og skjer ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. i Lister Nyskaping AS.

Kontaktpersoner
Følgende personer står til rådighet ved spørsmål eller ved behov for mer informasjon:

  • Statnett: Frode Rudolfsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil: 482 70 233
  • Lister Nyskaping AS: Liv Birkeland: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil: 930 56 787