font

Næringsliv og demografi løfter Lister

Folketall Lister 2000-2012I den siste versjonen av NHOs "Kommune-NM" har Lister gjort et byks på resultatlista. Tall fra 2014 plasserer regionen på 28-plass av landets 77 regioner. Det er en forbedring på 10 plasser siden året før. Det er særlig næringslivet og en mer gunstig befolkningssammensetning (sammenlignet med andre regioner) som bidrar til dette resultatet.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., Lister nyskaping AS

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) rangerer kommuner og regioner etter attraktivitet og lokal vekstkraft. Dette er basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse, og kommunal økonomi. KommuneNM 2015 er i hovedsak basert på tallgrunnlag fra 2014.

Den positive utviklinga for Lister kan spores flere år tilbake på resultatlistene. I 2010 lå regionen som nr 48 og altså godt under gjennomsnittet. Det er særlig vurderinga av næringslivet og demografien i Lister som har bidratt til klatringa på resultatlista. Også forhold i arbeidsmarkedet og kompetansenivået vurderes som bedre. Kritieriene som kommuneNM bygger på (se tabellen under) gjør at stoda i den kommunale økonomien vurderes som noen lunde lik de siste åra.

Les mer om NHOs kommuneNM her

Kriterier for hvordan nærinsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi blir vurdert, framgår av illustrasjonen under. Den er hentet fra rapporten NHOs kommuneNM 2015 skrevet av Vista Analyse.

KommuneNM kriterier