font

Datasentre i Lister

Datasenter groent lys Photo GoogleArbeidet å legge til rette for etablering av datasentre i Lister har høy prioritet i regionen. Våre aktiviteter koordineres med det initiativet som drives på fylkesnivå, både i Aust- og Vest-Agder.

I Lister Nyskaping AS er arbeidet organisert i et eget prosjekt kalt Datasentre i Lister. Prosjektleder er Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (913 12 402).

 

Les mer:

Gevinster knyttet til etablering av et hyperscale datasenter i Norge. Rapport utarbeidet av Menon Econonomics, på oppdrag fra Energi Norge, Statkraft, Vestfold fylkeskommune og Ryfylke IKS med samarbeidspartnere. Ser på nasjonale og lokale økonomiske effekter. Mai 2017

pdfLocations for Data centre enterprises (DCE) in Norway. Rapport fra Energi Norge, mars 2016.

pdfStatnett Submarine Fiber Evaluation. Vurdering fra NEXIA International, juni 2015

Datasentre - En del av fremtidens grønne skifte. Om Vest-Agder fylkeskommunes arbeid med tilrettelegging for en ny og fornybar industri.

Rapport fra studiereise til Luleå. Hva skulle til for at Facebook etablerte sitt datasenter langt inni de svenske skoger?

Hva trengs av fiber?

Datasenteraktorer NorgePå oppdrag fra Stortinget har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) vurdert hva som må til for å styrke markedet for datasentre i Norge. Nkom har sett spesielt på behovet for god fiberkapasitet, lav forsinkelse på forbindelsene og tilstrekkelig antall føringsveier i Norge og ut av landet. Analysen viser blant annet sårbarhet knyttet til at alle føringsveier for data ut av Norge går via Sverige.

Les mer …

Vil ikke inkludere fiberkabel i NordLink

StatnettStatnett uttaler tirsdag 15. desember 2015 at selskapet ikke kommer i til å legge fiber sammen med kraftkablene til Tyskland og England. Beslutningen skyldes mellom annet tilbakemeldingen fra kabelleverandøren om faren for forsinkelse, dersom fiber ble inkludert i kraftkabelprosjektet.

Les mer …

Hvor skal sentrene ligge?

EnergiNorge elementPå oppdrag fra Energi Norge har Asplan Viak gjort en utredning på hvor i Norge det er mest formålstjenelig å plassere store datasentre. Det har resultert i rapporten Locations for Data centre enterprises (DCE in Norway).

Rapporten retter seg mot mulige investorer og til myndigheter og næringsliv som arbeider med å utvikle lokasjoner for slike sentre.

Les mer …