font

Lister byggesakstilsyn

Det interkommunale byggesakstilsynet blei oppretta i november 2011. Alle seks Lister-kommuner er med i samarbeidet om en 100 % stilling for byggesakstilsyn. Stillinga er lagt til Sirdal kommune, med kontorplass på kommunehuset på Tonstad.

pdfTilsynsplan LBT 2014

pdfTilsynsplan LBT 2013

pdfÅrsrapport LBT 2012

Kontakt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 38 37 90 64
Mobil: 995 07 568

Om byggesakstilsyn
I henhold til Plan- og bygningsloven § 25-1 er kommuner pliktet til å gjennomføre tilsyn i byggesaker:

"Kommunen har plikt til å føre tilsyn i byggesaker med at tiltaket gjennomføres i samsvar med gitte tillatelser og bestemmelser gitt i eller i medhold av denne lov. Kommunen skal føre tilsyn i slikt omfang at den kan avdekke regelbrudd. Kommunen skal føre tilsyn ved allerede gitte pålegg og når den blir oppmerksom på ulovligheter utover bagatellmessige forhold. Kommunen skal føre tilsyn med særlige forhold etter nærmere forskrift fra departementet.

Kommunen kan samarbeide med andre kommuner eller instanser om tilsyn."

Målsetting for 2014
Overordnet mål for LBT er økt byggkvalitet i Lister-regionen.

Målet for perioden 2014 er at LBT begynner å bruke nettbrett i tilsynssammenhengen, og får effektivisert rapportskrivingen, ved at notatene under tilsynet danner rapporten, og dermed kan
distribueres hurtigere. Arbeide vil resultere i at vi kan få gjennomført større antall tilsyn, uten at det går på bekostning av kvaliteten. LBT har også mål om en jevnere fordeling av antall tilsyn, samt en økning av antall tilsyn. Økningen i antall rettes først og fremst mot dokumenttilsyn. Antallet er her vanskelig å tallfeste, da det varierer av kompleksitet i saken/avvikene.

Flere detaljer i tilsynsplan LBT 2014 (se ramme til høyre).

Les mer om opprettelsen av Lister byggesakstilsyn (kilde: Sirdølen)