font

Enhet for plan og analyse

Samarbeid puslespill pinnemennEt prosjekt initiert av Listerrådet. Skal kartlegge plan- og analysearbeidet i kommunen og se på muligheter for samarbeid og samordning.

Fikk i 2013 tilskudd fra Fylkesmannen i Vest-Agder (Kommunale fornyings- og omstillingstiltak).

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., daglig leder i Listerrådet (95 14 05 60).

Utgifter til planlegging

penger sedler myntPå bakgrunn av KOSTRA-tall sammenligner vi kostnadene til planlegging i Lister. En del av variasjonen kan nok forklares med ulik praksis for innmelding av data til KOSTRA.

Les mer …

Plankompetanse i Lister

Linjal tegninger planMed hjelp fra Universitetet i Agder arbeider kommunen i Lister med å kartlegge sin egen kompetanse på planfeltet. Dette er en del av regionens utredningsarbeid om en enhet for plan og analyse. Denne artikkelen samler kunnskap vi har så langt og oppdateres fortløpende.

Les mer …

Saksbehandlingstid reguleringplan og oppmåling

Kalender tid dagerI snitt for årene 2010-2012 varierer saksbehandlingstid i Lister fra 156 til drøyt 800 dager for reguleringsplaner. Tilsvarende variasjon for oppmålingsforretning er 21-149 dager. Tallene er basert på kommunenes KOSTRA-rapportering.

Les mer …

Enhet for plan og analyse

Planarbeid og analyse er av de viktige oppgaver for kommunene i Lister. Kommunene har gode fagfolk og bruker store ressurser på dette. I Lister pågår det en diskusjon om det kan være hensiktsmessig å samarbeide mer om oppgaver innen plan og analyse. Og ikke minst hvordan man kan organisere det plan- og analysearbeidet regionen som heilhet har behov for.

Les mer …