font

Kommunen som arealplanmyndighet

Kom Reg Nasj interesserArealplanlegging er et stort og krevende fagfelt. KS har et godt hefte som kort forklarer kommunens ansvar og oppgaver og skisserer forutsetninger for gode planprosesser. Målgruppa er først og fremst folkevalgte, men heftet er skrevet på en oversiktlig og noen lunde lett tilgjengelig måte slik at det er nyttig også for folk utenfor politikken.

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., Lister klima og miljø

"Kommunens rolle som arealplanmyndighet" er tittelen på heftet. Undertittelen er "debatthefte", men publikasjonen egner seg også godt til gjennomlesning uten debatt. Hvert kapittel har spørsmål til diskusjon og ettertanke.

En styrke ved heftet er oversiktlige figurer som bidrar til bedre forståelse, oversikt og faglig refleksjon. Her et eksempel fra s 9, om flere mulige veier fra kommuneplanen til gjennomføring av utbyggingstiltak.

Kommuneplan planer tiltak

Forfatter er Erik Plathe fra Asplan Viak. En kilde det henvises til flere ganger i heftet er "Gode råd for kommunal planstrategi og rullerende komuneplanlegging i Nordland", av Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune, Helgeland regionråd og KS (2012).

Last ned heftet her: Kommunens rolle som arealplanmyndighet - debatthefte. KS, desember 2012.